< Activiteiten

Nacht van de Ommetjes in Oost

Datum: Zaterdag 06 oktober 2018
Aanvang: 19.30


Nacht van de Ommetjes in Oost

start in Cafe t Haantje

OMMETJE OOST: HAANTJE DE VOORSTE!

Ommetje Oost met een scheutje cultuur en geschiedenis.

Op zaterdagavond 6 oktober organiseert Wijkcomité Oost voor de achtste keer een Ommetje door Nijmegen-Oost, dit keer onder de naam ‘Haantje de Voorste!’. Het wordt een avondwandeling vol verhalen en muziek, langs culturele en historische pareltjes waarvan je het bestaan niet eens vermoedde… Verrassende optredens onderweg maken van het ommetje een onvergetelijke ervaring. Geen leukere manier om onze wijk en haar bewoners te leren kennen. De wandeling voert dit jaar door de oude wijk Altrade en begint en eindigt dan ook in het legendarische buurtcafé ’t Haantje!

’t Haantje begin- en eindpunt

Om 19.30 is iedereen van harte welkom in café ’t Haantje aan de Daalseweg. De koffie staat klaar! Dan opent om 19.45 voormalig nachtburgemeester Doro Krol het Ommetje Oost en vertelt café-eigenaar Joop Puijn het verhaal van ‘t Haantje. Onderweg vertellen bewoners en deskundigen over het soms roemruchte verleden van Nijmegen-Oost, afgewisseld door muziek en voordrachten. Ook is er aandacht voor Nijmegen Steenbreek: meer planten, minder tegels. Rond 22.30 uur zijn we terug in ’t Haantje waar we muzikaal worden onthaald door troubadour Yann Lawick. Tijd voor een welverdiende borrel of pint!

Praktische zaken

Neem voor de zekerheid een regenjas en een zaklampje mee. Aan de wandeling zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage aan de Stichting Nachtburgemeester van Nijmegen is zeer welkom! Dat mag dan in de collectebus.

Tijdschema

19.30 verzamelen in Café ’t Haantje, Daalseweg 19

19.45 Doro Krol en Hannie Kunst opent Ommetje Oost

20.05 vertrek

22.30 terug in ‘t Haantje