< Activiteiten

The Touch

Datum: Zaterdag 23 maart 2024
Aanvang: 21.00


THE TOUCH BIOGRAPHIE

De Nijmeegse band The Touch is een nederbeat band.

NEDERBEAT?

Wat is dat??

Dat is Sixtie Beat muziek van Nederlandse bodem.

In onze ogen is niet alleen Rembrandt erfgoed om te behouden maar ook NEDERBEAT. Wij noemen dat NACE Neerlands Auditief Cultureel Erfgoed, (spreek uit: NICE).

The Touch is al sinds 1995 ‘on a mission’.

 

Will Brouwers en zanger John Elburg hebben The Touch in 1995 opgericht. De band werd The Touch gedoopt naar het gelijknamige legendarische nummer van The Outsiders. Het doel was om de bijna vergeten nederbeat nieuw leven in te blazen. Sindsdien heeft The Touch  met tal van nederbeat legendes het podium gedeeld. Elk Touch optreden is een happening.

The Touch had vanaf het begin een onstuimig imago. John verliet de band in 1998 sindsdien is Frank zanger en Nederbeat voorganger.  Optredens van The Touch verlopen zoals de illustere nederbeat voorgangers gewend waren. Met weinig middelen een maximum aan output. Sixtie nederbeat voor jongeren vaak verassend hip voor de (iets) ouderen een feest der herkenning.

The Touch werd door Avro's Steenentijdperk uitgeroepen tot beste Nederbeat band van Nederland. Wally Tax en Ron Splinter nederbeat legendes van The Outsiders, speelde meerdere malen met The Touch.